Za 14/04/2018 09:30
KVC WESTERLO C - PU08A 9-19

Nadat we vorige week tegen Retie misschien wel onze zwakste wedstrijd van het seizoen hadden gespeeld, moesten we het vandaag opnemen tegen Westerlo, een ploeg die ons nog onbekend was, aangezien ze in de heenmatch tegen ons forfait moesten geven. Vanuit de club werden er na onze vorige match drastische maatregelen genomen: de maandagtraining werd afgelast, trainer Tom werd, samen met zijn gezin - we vermoeden met financiële ondersteuning van de club - op een reisje getrakteerd, zodat hij de batterijen weer helemaal kon opladen, en voor de woensdagtraining werd een vermaarde/beruchte (schrappen wat niet past) jeugdtrainer overgevlogen, met de bedoeling de jongens opnieuw naar het niveau te brengen dat van hen verwacht mag worden. Uiteraard waren alle supporters erg benieuwd hoe dit zou uitdraaien... En omdat conclusies niet altijd achteraan een verslag moeten komen, kan ik u al verklappen dat deze tijdelijke trainerswissel zijn effect niet heeft gemist: onze jongens speelden misschien wel de beste match van het seizoen, lieten de bal rondgaan van voet tot voet, speelden de tegenstander bij momenten helemaal tureluurs, en kregen na de match, van diezelfde, zeer sportieve, tegenstander dan ook complimenten als "één van de best voetballende ploegen waartegen ze al hadden gespeeld".
Van bij de start zaten onze jongens, die er - in scherpe tegenstelling met vorige week - allemaal evenveel zin in leken te hebben, goed in de match. Maar waar wij onze twee eerste kansjes nog misten, deed de thuisploeg dat niet, waardoor we al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Geen paniek echter, als we zo bleven spelen, zouden ook wij zeker nog onze goaltjes maken. En inderdaad, want vlak daarna stuurt Nelles Nout diep, die goed zijn lichaam(pje) gebruikt en de 2-1 binnen schiet. Daarna zijn de rollen omgekeerd en past Nout naar Nelles, die de gelijkmaker scoort. En voor de eerste rust komen we zelfs nog op voorsprong als Ward heel goed verdedigt, en goed inpast naar Raf, die, ijzig kalm, de bal tergend traag naast de keeper binnen schuift (2-3). Vlak nadien staat het zelfs bijna 2-4, maar deze keer schiet Raf de bal over de goal.
Die 2-4 komt er wel al heel snel in het tweede kwart als Lode een voorzet van Nelles binnen werkt. Daarna blijven onze PU8 de ene goeie aanval na de andere op de mat leggen, maar voorlopig gaat de bal er niet meer in. Uiteindelijk kon de 2-5 niet uitblijven: na opnieuw een voorzet van Nelles, weet Lode opnieuw te scoren. Daarna vindt Dries dat zijn tijd toch ook wel gekomen is en is het een vijftal minuten 'showtime' van Dries: een eerste kans schiet hij naast, bij een volgende fase zet hij zijn tegenstander heerlijk in de wind, waarna Lode net naast schiet, bij de daaropvolgende fase schiet Dries op de paal, waarna hij bij een vierde poging eindelijk tot scoren komt. Deze treffer 'verdiend' noemen, is dan ook het understatement van de dag! Lorre speelde voortdurend goed mee, maar vlak voor rust werd hij toch eens verrast, waardoor Westerlo de ruststand op 3-6 kon brengen.
Ook in het derde kwart gingen onze geel-zwarten gewoon op hun elan door: aanvankelijk werden de kansen nog gemist, maar uiteindelijk weet Nout de 3-7, Raf de 3-8 en Nout, na mooi voorbereidend werk van Lorre en Lode, de 3-9 te scoren. De 3-10 van Dries kwam er na prachtig samenspel tussen Lorre, Raf, Lode, Niels en Dries. Maar de 3-11 was zo mogelijk nog mooier: na een aanval waarbij we de bal maar bleven rondtikken, en die ons met heimwee deed terugdenken aan het tikki takka voetbal van Barca ten tijde van Xavi en Iniesta - wist Lode uiteindelijk te scoren. Nadien wist Dries op het nippertje 'een wreed accident' te vermijden, als hij - op volle snelheid - nog maar net op tijd wist te bukken voor de ijzeren staaf van de omheining. Maar daarna ging hij gewoon verder op zijn elan, en scoorde de 3-12 vlak voor het laatste kwart.
Ward speelde alweer zoals we dat intussen van hem gewend zijn: sober, maar goed verdedigend. Maar hij vond dat ook hij nu wel eens mee ten aanval mocht trekken: met een bekeken schot brengt hij de 3-14 op het bord, waarna Nelles de 3-15 weet aan te tekenen. Als Ward als verdediger kan scoren, dan moet mij dat als keeper ook wel lukken, leek Lorre te denken, en inderdaad: nadat Westerlo tot 5-15 was terug gekomen, scoort Lorre de 5-16! De laatste minuten waren de minste van de match: iedereen trok nu maar naar voor, maar met veel minder overleg dan daarvoor, waardoor Westerlo uiteindelijk toch nog tot negen gemaakte goals komt. Maar ook JOVL wist het doel toch nog te vinden: uiteindelijk wist Lode met een loepzuivere hattrick de 9-19 eindstand op het bord te zetten.
Alle supporters hebben - in een zalige lentezon dan nog - kunnen genieten van een weergaloze wedstrijd van onze PU8, waarschijnlijk hun beste prestatie van het seizoen. Als we volgende week op eenzelfde niveau acteren, zijn we ervan overtuigd dat ook Dessel eraan zal moeten geloven.
Voor JOVL speelden Lorre, Ward, Niels, Nelles, Raf, Nout en Dries.

Bart Van Ballaer
PU08A

© :::Filip Henderieckx::: 14/04/2018 18:25:42 V03.07