Za 13/01/2018 10:00
VERBR.ARENDONK B - PU08A 8-7

Na een maand ‘verplichte’ rust mochten onze PU8 zaterdag eindelijk nog eens een wedstrijd voetballen. De eerste seizoenshelft was zo voortvarend verlopen dat ervoor gekozen werd om de ploeg voor de tweede seizoenshelft in te schrijven in een sterkere reeks (niveau 2 i.p.v. niveau 1). Winnen met 20 goals verschil is immers wel eens leuk – “ik heb vijf goals gemaakt”, “ik zes!” – maar uiteindelijk zijn wedstrijden op het scherp van de snee (zoals we die speelden tegen Antonia, Vosselaar en Zwarte Leeuw) toch wel plezieriger, en vooral leerrijker.  We werden daarom ingedeeld in een reeks met allemaal nieuwe ploegen en wisten dus niet goed waaraan we ons mochten verwachten. Met Verbroedering Arendonk kondigde zich op papier al zeker een te duchten tegenstander aan. Verbroedering Arendonk is over het algemeen immers al gekend om zijn sterke jeugdploegen, en sinds in Arendonk ook de jeugdafdeling van ‘de Vrij’ is samengegaan met die van Verbroedering, kunnen ze daar nu wel kiezen uit het heel groot potentieel van spelers. Verbroedering Arendonk heeft liefst 5 U8 ploegen in competitie: een match tegen de beteren van deze grote groep zou dan ook een serieuze uitdaging worden voor onze geel-zwarten. Bovendien kregen we vrijdag morgen bericht dat Lode – toch een absolute sterkhouder bij ons – omwille van ziekte forfait moest geven voor deze match. Gelukkig werd met Seppe een sterke vervanger opgeroepen.
JOVL begint het best aan de match en heeft de eerste minuten duidelijk het overwicht in het spel, zonder dat dit echter onmiddellijk tot grote kansen leidt: bij de laatste pas misten we altijd net dat beetje precisie, waardoor de bal net te ver kwam, of een verdediger er nog net een voetje kon tegen zetten. Na de eerste echt goeie aanval, waarbij Raf na een pas van Niels de bal naar de goal kan schieten, weet Nelles nog net het beslissende tikje tegen de bal te geven (0-1). Vlak daarna wordt het echter al snel 1-1, en nadat Nelles, na een goeie pas van Raf, de bal via de keeper buiten ziet gaan, weet Arendonk op de tegenaanval zelfs op 2-1 te komen, waarna we voor een eerste keer kunnen gaan rusten in een eerste kwart met veel middenveldspel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen, met weinig doelkansen.
In de aanvangsfase van het tweede kwart komen we bijna op gelijke hoogte als Seppe Dries lanceert, die alleen op doel kan afgaan, maar net niet weet te scoren. Maar daarna neemt Verbroedering het heft volledig in handen, en loopt verder uit naar 3-1 en 4-1. Vlak voor rust krijgt Nelles, na uitstekend voorbereidend werk van Dries, nog een unieke kans om dichterbij te komen, maar hij kan zijn schot net niet kadreren. Het is integendeel de thuisploeg die vlak voor het rustsignaal nog weet te scoren, waardoor we met een toch wel stevige 5-1 achterstand moeten gaan rusten.
Tijdens de rust geloofde zelfs de meest optimistische supporter niet meer in de ommekeer: niet alleen omwille van de grote achterstand, maar zeker ook omdat we tijdens de eerste helft er heel moeilijk in slaagden om echte kansen te creëren. Maar met onze jongens weet je natuurlijk nooit: als iedereen gewoon zijn werk doet op zijn eigen positie, en ze allemaal nog een extra tandje zouden kunnen bijsteken, is niks onmogelijk. En JOVL begon inderdaad uitstekend aan het derde kwart. Jammer genoeg wisten we aanvankelijk niet te scoren uit tal van mogelijkheden: een schot van Nout wordt door de keeper gered, na een mooie pas van Raf schiet Dries rakelings naast, ... maar het blijft ook uitkijken voor de tegenaanval: gelukkig speelde Lorre goed mee en wist hij heel wat diepe ballen onschadelijk te maken. Uiteindelijk komt onze verdiende tweede treffer er dan toch als Dries een mooie actie langs de rechterflank maakt, inpast op Raf, die deze kans vakkundig afmaakt. Onze jongens krijgen nu kans op kans: Nout zet goed voor naar Nelles, maar die mist jammer genoeg zijn controle en Seppe - uitstekend spelend - ziet zijn schot van ver door de keeper gered. Uiteindelijk komt de 5-3 er dan toch als .... (tromgeroffel) Ward met een goed schot zijn allereerste doelpunt van het seizoen weet aan tekenen. Hopelijk staat de champagne koud ten huize Stuyven! Daarna houdt Lorre ons met een goeie redding in de match, waarna Nelles, na een prachtige assist van Nout, opnieuw weet te scoren, waardoor we van 5-1 naar 5-4 terug kunnen komen, en we weer zicht hebben op puntenwinst!
Spijtig genoeg voor ons komt de thuisploeg in de eerste seconden van het vierde kwart opnieuw tot scoren, waardoor het verschil weer twee wordt (6-4). Maar onze gasten willen van geen opgeven weten, en zien hun aandringen al snel beloond: na mooi voorbereidend werk van Seppe en Niels, komt de bal bij Dries die een prachtige actie langs de lijn maakt en de 6-5 erg knap weet aan te tekenen vanuit wel een heel scherpe hoek. De Lilse supportersschare staat nu in vuur en vlam en moedigt onze krawaten nog wat extra aan. Maar de gelijkmaker wil er aanvankelijk maar niet in: een goeie poging van Niels wordt knap gered door de doelman, en ook Dries ziet zijn poging gered. Uiteindelijk komt de gelijkmaker er toch als Dries goed inspeelt op Niels, die kalm blijft en de bal naast de keeper binnen schiet. De wedstrijd in een echte thriller die echt alle kanten uit kan. Na een mooie actie weet de beste speler van de thuisploeg de 7-6 aan te tekenen, en vlak daarna komen we goed weg als een schot van Arendonk tegen de paal vliegt. Maar ook wij krijgen zeker nog kansen: Nout omspeelt de keeper en zet de bal vanuit een heel scherpe hoek voor, maar er is niemand die het beslissende tikje tegen de bal kan geven. Daarna schiet Nout tegen de binnenkant van de paal, maar is Nelles gelukkig goed gevolgd om de rebound, ook al via de binnenkant van de paal, binnen te schieten, waardoor we toch weer op gelijke hoogte komen. De match kon echt alle kanten uit: uiteindelijk toont Arendonk zich in de slotminuten net iets gelukkiger als zij nog wel eens weten te scoren (8-7) en wij niet, omdat Nout, nadat hij de keeper had omspeeld onvoldoende kracht achter de bal kon zetten, en in de absolute slotseconden, Raf zo verrast was dat hij er niet in slaagde om de bal in het lege doel te schieten (maar het moest ook allemaal heel snel gaan), waardoor we nipt verloren.
Toch zagen we na de match alleen maar lachende gezichten: de supporters hadden genoten van een spannende, en erg sportieve wedstrijd tussen twee ploegen die volledig aan elkaar gewaagd waren, en dit onder leiding van een uitstekend fluitende scheidsrechter. Als dit de voorbode is van hetgeen we de tweede seizoenshelft gaan zien, gaan we ons nog goed amuseren allemaal. Proficiat aan alle spelers (en uiteraard ook aan de trainer, die week na week moeite doet om goeie en gevarieerde trainingen in elkaar te steken, waardoor je onze spelers doorheen het seizoen alleen maar ziet groeien).
Aangezien we met een oneven aantal ploegen in de reeks zitten, kijken we volgende week tegen een voetballoos weekend aan. Hierdoor kunnen we ons extra goed voorbereiden op de komst van De Kempen op zaterdag 27 januari, een derby die we uiteraard kost wat kost willen winnen. We rekenen dan ook op de nodige vocale steun van onze sterke 12de man!
Voor JOVL speelden Lorre, Ward, Niels, Seppe, Nelles, Raf, Nout en Dries.

Bart Van Ballaer
PU08A

© :::Filip Henderieckx::: 13/01/2018 15:50:11 V03.07