Wo 06/12/2017 18:30
LENTEZON - PU13 0-7

Als Martinez met zijn, euh, onze gouden generatie Rode Duivels aantreedt tegen pakweg San Marino of Liechtenstein, dan kan je er gif op innemen dat hij het zal hebben over de sterkte van de tegenstander, over het feit dat elke match gespeeld moet worden (en de bal is rond en we beginnen toch met 0-0) en dat soort onzin. Dat noemen ze dan respect voor de tegenstander. Respect voor de tegenstander moet er zijn natuurlijk, altijd, maar dat soort nonsens geeft niet meteen blijk van respect voor uw eigen spelers, laat staan de publieke opinie (en de pers). Wij zijn zo niet. Wij zeggen waar het op staat. En dat is dit: na onze 6-1 overwinning thuis tegen Lentezon, na een al bij al matige match, wilden we in Lentezon, in het hol van de Leeuw, de puntjes op de i komen zetten. Winnen dus, met goed voetbal. Blijkbaar dachten de thuissupporters er net zo over en geloofden zij niet in een voetbalmirakel, getuige hun karige opkomst. Die van JOVL waren talrijker dan die van Lentezon – het leek wel Royal Antwerp FC op verplaatsing bij pakweg Moeskroen.
Onze spelers voegden de daad bij het woord, met de morele steun van de nog steeds gekwetste Tristan (die zijn gevoel voor humor er nochtans niet bij verliest, gelukkig maar…). Bij de aftrap kwam de bal via viertal stationnetjes tot bij Janou, die van dichtbij de 0-1 kon scoren. Voorwaar, dit doelpunt viel nog rapper dan ons eerste doelpunt afgelopen vrijdag tegen Sint-Dimpna. De toon was gezet. We kwamen er nog een drietal keren op gelijkaardige manier vlijmscherp uit, maar het was opnieuw Janou, die net als bij het eerste doelpunt op voorzet/schot van Sybren, het laatste zetje tegen de bal kon geven. 0-2. Lentezon kon hier een prachtig schot tegen de deklat tegenover plaatsen. Dat was meteen ook hun beste doelkans van de wedstrijd. Toch bleven de miniemen van Lentezon hun spel spelen en zich vol geven in de duels; met een speciale vermelding voor hun doelman, blijkbaar de keeper van de PU12, een talentvol bazeke, als je het ons vraagt.
In het tweede kwart waren er aanvankelijk vooral stevige doch sportieve duels te zien, maar het was duidelijk dat wij ook in dat onderdeel van het spel de betere waren. Na een achttal minuten in de tweede helft besloten onze spelers dat het tijd was voor Samba… Het begon met een onweerstaanbare dribbel van Mathijs, afgerond met een schot, vervolgens een hakje van Sybren, en een lobje van War – drie mooie pogingen die naast gingen maar eigenlijk beter verdienden. Om nog te zwijgen van de twee schoten van Sybren respectievelijk War, die op de deklat belandden. Samba dus, maar geen extra doelpunten.
Het derde kwart bleven we dominant voetballen, maar het leek of er in een onzichtbaar gordijn in de goal van de tegenstander hing, de bal mocht er namelijk niet in. Totdat  War vond dat het welletjes was en de 0-3 staalhard in het dak van het doel joeg. Zoals wel vaker dit seizoen sloegen we er uiteindelijk in de kloof nog serieus uit te diepen  in het vierde kwart: een lage schuiver van Sybren (0-5);  een schot van Mathijs met links in de verste hoek (0-5); Sybren die kon binnentikken na een gelost schot van Tuur (0-6); en uiteindelijk de 0-7 van Bent op corner, waar Jonas en Mathijs het knappe voorbereidende werk deden. Clean sheet dus voor Mats, en dat is natuurlijk zijn verdienste. Want hetgeen hij moest opknappen, deed hij vlekkeloos. En ook in het uit- en meevoetballen was hij vandaag weer een toonbeeld van rust en precisie.
Knappe prestatie dus van onze jongens. Alweer. Naar de loting voor de volgende ronde kijken we natuurlijk vol ongeduld uit. Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete tegenstander, maar Hoogstraten lijkt toch de voorkeur weg te dragen: een grootheid in het Kempische voetbal, die we nog nooit mochten bekampen… Technische staf en entourage van JOVL zullen dan ook in volle glorie aanwezig zijn op de loting – evenementen waar de vrouwen met diep uitgesneden decolletes aanwezig zijn en waar er champagne wordt gedronken, daar nemen we uberhaupt graag het vliegtuig voor… Maar nu eerst zondag, onze laatste match voor de winterstop, een heuse topper, op Antonia. Hopelijk kunnen we in de ‘flow’ van de voorbije weken blijven, dan is er véél mogelijk tegen deze sterke tegenstander. Tot zondagmorgen dus!
Voor JOVL speelden: Mats, Jonas, Berend, Emiel, Mathijs (1), Tuur, Janou (2), Sybren (2), War (1) en Bent (1)

Paul Van Tigchelt
PU13

© :::Filip Henderieckx::: 6/12/2017 23:43:41 V03.05