Za 14/04/2018 10:00
GU15 - WHITE STAR B 4-3

14 april 2018, de paaseieren zijn intussen verteerd, de verloren wedstrijd tegen Merksplas iets minder. Deze week spelen we thuis tegen White Star, remember de 0-6 overwinning die we ginder haalden op een haast onbespeelbaar veld? Het was hun zwaarste nederlaag op de 0-9 tegen de Kempen na. Nadien hebben ze zich serieus versterkt en, met nog nipt verlies tegen Flandria en Merksplas, wonnen ze vorige week met 3-1 van Zwarte Leeuw. De feuille leert ons dat er maar liefst 5 nieuwe spelers werden aangetrokken, FC Gierle is dus gewaarschuwd, een walk-over zoals in de heenronde zal het niet worden. Tijdens de opwarming zien we dat er een Lukaku bijloopt van het bouwjaar 2005. Één jaar jonger dan onze gasten maar een karuur waar de Kobe en de Wout tegelijk in kunnen. Nu de vergelijking met Lukaku duidt vooral op de huidskleur en nog niet op het talent alhoewel het een voetballer was met potentieel. Onze scheidsrechter is een jongeman, nog wat zenuwachting, maar dat is normaal denk ik als je je eerste officiële wedstrijd fluit. We hebben de keuze tussen het A of het C-plein, we gaan voor het A-plein, we naderen het einde van het seizoen dus onze U15 moeten stilaan ook de grotere velden kunnen belopen. Er wordt tijdens de briefing sterk op gewezen compact te spelen max. 20 m tussen voor en achterlijn, steeds in blok mee opschuiven en de bal het werk laten doen.
In het eerste kwart start FC Gierle vrij behoorlijk maar het is al snel duidelijk dat we niet tegen het White Star spelen van de heenronde. Na 10 minuten noteren we een eerste kans voor FC Gierle wanneer Noa kan voorzetten, de bal gaat voorlangs en Cas mist op een haar na de openingstreffer, het leer wordt door een verdediger van White Star richting middenveld getrapt in de voeten van Rune die goed mee opgeschoven is en toch van een 20 ?, 25 ?, 30 ? m de bal vol op de slof neemt en binnentrapt. Onze laatste man die een doelpunt scoort, dat hebben we nog niet gezien dit seizoen. Nog in euforie zijnde van dit mooie doelpunt zien we White Star in de 13de minuut voor doel verschijnen en een hard schot net onder de lat trappen. Gelukkig is Axel wakker en tikt de bal over doel, mooie redding.
Het 2de kwart start in mineur, we zijn nog geen 2 minuten ver als na hoekschop White Star de gelijkmaker scoort, nadat in eerste instantie Axel nog redding brengt maar de rebound binnen gaat 1-1. FC Gierle verliest geleidelijk aan de greep op de wedstrijd, White Star kan meer en meer komen, we zien nog wel een bedrijvige Brent die in de 26ste minuut van ver op doel schiet, de bal valt echter te traag, dus net over, 2 minuten later nieuw schot op doel van Brent, keeper pakt. Het 2de kwart is voor White Star. In minuut 30 kan er weer eens een speler van op zijn eigen helft vertrekken tot aan ons doel lopen en scoren, 1-2. Dit is iets wat we in het verleden al meermaals gezien hebben, een speler van de tegenstrever die ons hele middenveld en verdediging doorkruist én nog kan scoren, hier moet aan gewerkt worden. We zijn nog geen 3 minuten verder wanneer White Star de 1-3 kan scoren, weer door veel te slap verdedigen. 36ste minuut terug White Star aan zet, schot op doel, Axel pakt. We gaan rusten met een 1-3 achterstand na een zwak 2de kwart. In de kleedkamer steekt de T1 een 10 minuten durende tirade af. Er wordt niet uitgevoerd wat er gevraagd werd, we spelen 50 m tussen voor- en achterlijn in plaats van 20 m, het in blok opschuiven gebeurt niet, de bal wordt te weinig rondgespeeld, er wordt te slap verdedigd, mietjespassen gegeven enz. het moet allemaal georganiseerder, feller willen we hier punten mee naar huis pakken.
Nog suf van de bolwassing starten we aan het 3de kwart, maar het lijkt zijn vruchten af te werpen, FC Gierle komt terug beter in de wedstrijd en er wordt gevoetbald. Na goed voorbereidend werk op het middenveld waar Toon al de hele wedstrijd de bedrijvigste man is, komt de bal op rechts bij Noa, hij kan langs de flank doorgaan iets naar binnen komen, levert een pass, voorzet, schot (wie zal het zeggen) af richting doel en de bal valt binnen (dat is het belangrijkste) 2-3. De aansluitingstreffer geeft FC Gierle een boost want in de 47ste minuut wordt, na alweer goed voorbereidend werk van Toon, Cas afgezonderd en met een nonchalante maar magistrale bal scoort hij de 3-3 gelijkmaker. 50ste minuut Stijn zet zich door na voorzet Cas maar zijn schot strand op de doelman.
In het vierde kwart ruikt FC Gierle de overwinning en ze gaan op zoek naar die winning goal. 69ste minuut trap op doel van Stijn, 70ste minuut voorzet Cas, Kobe trapt op doel, 72ste minuut nogmaals voorzet Cas, weer Kobe maar te plat op de keeper. 74ste minuut vrije trap Brent, maar slecht gekadreerd. De bal wil er maar niet in en we contenteren ons al met een gelijkspel alhoewel we de volgende 5 minuten nog 4 corners oprij tegen krijgen en zo wordt het nog heet voor het doel van FC Gierle, gelukkig wringt White Star alle kansen de nek om. 1 minuut voor affluiten zien we dan de beste aanval van de wedstrijd, Brent wordt van achteruit aangespeeld spurt de rechterflank af, kan een perfecte voorzet afleveren, Kobe en Cas zijn beide op 1 lijn mee opgeschoven voor doel, Kobe is als eerste en werkt de bal in doel, een perfect uitgevoerde aanval uit het boekje. 4-3 is de eindstand en op basis van de remonte in de 2de helft een over verdiende overwinning voor FC Gierle.
Het was een aangename en spannende wedstrijd die mijns inziens de supporters kon bekoren. Volgende week spelen uit op De Kempen, waar we in de heenronde nipt van verloren in de laatst minuut door een offside doelpunt. Het was ook de meest onsportieve ploeg, zowel staf al spelers waar we dit seizoen tegen uitkwamen. Ik zou er een hand voor geven mochten we daar in het hol van de leeuw kunnen gaan winnen. Mijn handen zou ik graag houden maar als we zaterdag winnen tegen De Kempen trakteert ondergetekende de hele ploeg op fritten MET curryworst. Kunnen we toch nog eens fritten eten….
Voor JOV Lille speelde: Axel, Wout, Arno, Ferre, Stijn, Tijmen, Luca, Cas, Rune, Kobe, Pieterjan, Toon, Noa, Brent en Kian.
Man van de match: Rune (als laatste man gescoord)
Toon (harde werk gedurende de hele match)

Bart Neefs
GU15

© :::Filip Henderieckx::: 16/04/2018 18:07:44 V03.07